Elazığ Atatürk Stadyumu , 1974 yılında inşa edilen eski stadyumun, 2015 deki yıkım kararından sonra aynı konumunda, Elazığ kent merkezinde konumlanmak üzere günümüzün ve kentlinin ihtiyaçlarına göre yeniden planlanmış ve UEFA ,TFF kriterlerine uygun şekilde tasarlanarak, 4 yıl süren inşa süresinden sonra 2023 yılında hizmete açılmıştır.
Stadyumun bulunduğu alan kent merkezinde yer almakta ve çevresinde yoğun şekilde konut yerleşimi ve ticari alanlar bulunmaktadır. Bu nedenle spor faaliyetlerin dışında ,yerleşkede yakın çevredeki kent sakinlerinin de faydalanabileceği ,etkileşim kurabileceği ve kolay erişebileceği kamusal mekanlar oluşturulmaya çalışılmıştır. Yerleşkenin sadece 15 günde bir defa kullanımı yerine ,her gün ve akşam kent sakinlerine hizmet etmesi amaçlanmıştır.
Yapının zemin katında oluşturulan ticari birimlerdeki fonksiyonların stadyumun çevresiyle olan etkileşimini artıracağı öngörülmüştür. Stadyum ve yanındaki spor salonunda hem bireysel hem de takım sporlarının birçoğunun yapılması yerleşkedeki canlılığın günboyu devam etmesini sağlayacağı tahmin edilmektedir. Gün içerisinde stadyum etrafındaki ve stadyum içindeki yürüyüş alanlarının kentli tarafından kullanılması hedeflenmiştir. Stadyum içindeki 24 adet locanın yeme-içme, eğlence, ofis vs gibi fonksiyonlarla haftanın her günü kullanımı planlanmıştır.
Binanın kütle tasarımı yapılırken etrafındaki konut, kamu ve ticari kütlelerle diyaloğunun sağlanması amaçlanmıştır. Bu bağlamda silüet, kullanılan malzemeler, binanın gabarisi ve çevre ile ilişkileri uyumlu şekilde tasarlanmaya çalışılmıştır. Binanın çatı ve cephe ilişkisinde yakın çevredeki binalarla benzerlikler bulunmaktadır. Kentin merkezinde önemli bir noktada konumlanan stadyum, yarattığı farklı perspektiflerle Elazığlılara zengin mekansal deneyimler sunarken, Kent siluetine, kimliğine de önemli bir katkı sağlayacaktır
Proje alanında yaya sirkülasyonunu aksatmayacak, seyirci yoğunluğunu karşılayabilecek geniş sert zeminler oluşturulmuştur. Stadyum işlevinin dışında, peyzajda yaratılan kamusal alanlar, aktivite alanlarıyla da kentin gündelik yaşantısında odak noktası üstlenebilecek bir kullanım olanağı sunmaktadır.
17.600 kapasiteli Elazığ Atatürk Stadyumu UEFA ve TFF standartlarında belirtilen programlara uygun bir şekilde tasarlanmıştır. Batı yönünde protokol, vip ve basın tribünleri, localar ve sporcu alanları bulunmaktadır. Kuzey, güney ve doğu yönlerinde ise kesintisiz şekilde seyirci tribünleri bulunmaktadır. Doğu ve batı tribününde oyun alanını en iyi gören konumda localar bulunmaktadır. Batı tribününde, hakem odaları, gözlemci odaları, sporcu soyunma odaları, ısınma alanları, ve basın için farklı büyüklükte ve fonksiyonda odalar planlanmıştır. VIP ve yönetim için girişler, etkinlik alanları ve çeşitli fonksiyonlarda odalar yine batı tribünü içerisinde planlanmıştır.
Sporcular, hakemler, VIP, seyirciler, protokol ve medya mensupları için zemin kotta (±0.00) batı tribününde girişler sağlanmıştır. Kuzey, güney ve doğu tribünlerinde seyirci yoğunluğunu rahatlıkla karşılayabilecek giriş ve karşılama alanları yine zemin kotta oluşturulmuştur.
Stad içerisinde seyirci, medya, loca, VIP, sporcu ve güvenlik görevlilerinin girişleri ve sirkülasyon alanları birbirinden ayrılırken yine; stad çevresinde seyirci, VIP, basın, protokol ve takım araçları için yeterli sayıda açık otopark oluşturulmuştur.
Yapının genel kurgusunda betonarme taşıyıcı sistem kullanılırken, tribünlerde prekast modüler sistem kullanılmıştır. Çatı ve çephesinde ise çelik taşıyıcı sistemler kullanılmıştır. Strüktür sistemi oluşturulurken imalat ve montaj kolaylığını sağlayan modüler bir sistem tercih edilmiştir.
Projede çim sahanın gün ışığından faydalanabilmesi için güneş/gölge modellemesi yapılmış ve buna göre güney cephedeki çatı geçirgen şeffaf malzemeyle kaplanmıştır. Ayrıca yapıda rüzgar vantilasyonu için çatıda ve cephede yırtıklar açılmıştır.
Yapının tüm betonarme ve çelik taşıyıcı hesaplarında Türk Deprem Yönetmeliği ve Çelik Yapı yönetmelikleri kullanılmıştır.